Taalkamp Nederlands: Cursussen en stages voor kinderen en jongeren

Nederlands spreken betekent kinderen en jongeren een krachtig taalvoordeel geven waardoor hun toekomst een boost krijgt. De kindertijd en de adolescentie zijn de periodes bij uitstek voor het ontwikkelen en leren van talen. Dit is gedeeltelijk te danken aan ons buitengewone aanpassings- en leervermogen gedurende deze fases waarin onze cognitieve capaciteiten in volle ontwikkeling zijn. Een nieuwe taal leren of je opleiding buiten de school versterken door middel van aangepaste lessen is vaak gunstig voor de jongsten tijdens hun lange schoolcarrière.

Prijs: €250,00

 • Taal: Nederlands
 • Duur: Cursus of taalkamp
 • Face-to-face of op afstand

Daarnaast wordt het beheersen van een tweede taal een noodzaak in onze huidige samenleving.

In ons land zijn er veel gezinnen waar kinderen van jongs af aan worden ondergedompeld in tweetaligheid. Naast het bevorderen van hun toekomstige kansen op integratie, zal het beheersen van een extra taal een waardevol hulpmiddel zijn die dat vaak essentieel is voor het succes van hun academische en professionele carrière. En dit geldt des te meer in België waar de taalkundige eisen extreem hoog zijn en de beheersing van het Nederlands een onmiskenbare troef is.

Maar het is niet eenvoudig om de aandacht van jongeren vast te houden of hen aan te moedigen een positieve houding aan te nemen tijdens dit soort leren. Om hun Nederlands te ontwikkelen, moet je hen een stimulerende taalbijdrage aanbieden. Daarom hebben we een aanbod ontwikkeld van cursussen Nederlands, specifiek voor kinderen en jongeren.

Daarom hebben wij twee soorten aanbiedingen voor hen, kenmerkend voor de Nederlandse Academie. Ze hebben de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een van onze Nederlandse privécursussen voor kinderen vanaf 6 jaar of om te kiezen voor een taalkamp Nederlands in een minigroep. Deze vakantiestages zijn alleen toegankelijk tijdens schoolvakanties en staan open voor kinderen vanaf 10 jaar.

Ons doel is natuurlijk om het Nederlands van de jongeren die deelnemen aan onze opleidingen snel te verbeteren, maar ook om hun zin voor het leren van talen te ontwikkelen. Daarom zijn onze leerkrachten, met Nederlands als moedertaal, speciaal opgeleid om les te geven volgens een moderne pedagogie die echt is aangepast aan de jongsten. Naast het aanbieden van diverse activiteiten willen we de benadering van de taalcursussen zo boeiend mogelijk maken door te focussen op een leermethode die de nadruk legt op interactiviteit en het praktische gebruik van het Nederlands.

Onze leerkrachten zijn steeds gemotiveerd en attent en ze hebben altijd aandacht voor jongeren en hun omgeving. Om de studenten zo goed mogelijk te ondersteunen bij het leren, kan het tempo van onze lessen worden aangepast aan de voortgang en motivatie van elk van hen.

Privélessen op onze school of op afstand

Heeft je kind bijzondere problemen met het leren van Nederlands als onderdeel van zijn schoolloopbaan? Heeft het extra hulp nodig om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een volgend examen (overgangsexamen, hoger onderwijs, toelatingsexamen, enz.) of moet er gewerkt worden rond een specifiek onderwerp? Of wil je kind gewoon zijn spreekvaardigheid verbeteren? Dan zijn onze privélessen perfect aangepast aan zijn behoeften.

Deze vinden plaats in de lokalen van onze school, gelegen aan de Louizalaan in Brussel, en zijn ook online toegankelijk. We hebben onze kwaliteit kunnen omzetten in onze onlinecursussen dankzij Nedaca@Home, een videoconferentiesysteem dat perfect geschikt is voor onderwijs op afstand.

Een week intensieve privélessen

In deze formule van cursussen Nederlands zal je kind of jongere ondergedompeld worden, in een omgeving die bevorderlijk is voor het oefenen van deze taal. Tijdens een week schoolverlof naar keuze kan je kind of jongere privélessen volgen bij een leerkracht wiens moedertaal Nederlands is. De lessen duren anderhalf uur en worden gepersonaliseerd in functie van de verwachtingen en specifieke behoeften van elke student. Ze worden permanent aangepast aan het ritme, de motivatie en het niveau van de student.

 • 508 € per lesweek
 • anderhalf uur privéles per dag

Wekelijkse privélessen gedurende het volledige schooljaar

Heeft je kind een meer regelmatige ondersteuning nodig bij het leren van Nederlands? Het kan ook kiezen voor onze formule van privélessen in verlengde cyclus.

Deze op maat gemaakte cursusformule kan worden opgesplitst in cycli van maximaal 30 eenheden van 45 minuten die de student het hele jaar door kan inplannen, afhankelijk van zijn beschikbaarheid en behoeften. Onze cursisten hebben ook de mogelijkheid om 2 opleidingsonderdelen direct na elkaar in te plannen om meer diepgaande lessen aan te bieden met een totale duur van anderhalf uur. Naast een programma dat altijd is aangepast aan de behoeften van de student, willen we hem ook maximale flexibiliteit bieden. Het is dus altijd mogelijk om een les kosteloos te annuleren en te verplaatsen door de school hiervan 24 uur van tevoren op de hoogte te stellen.

Ter herinnering: deze cursus en vele andere formules zijn ook beschikbaar op afstand via ons platform Nedaca@Home.

 • Cycli van 10 lessen van 45 minuten of 5 lessen van 1u30: 508 €
 • Cycli van 20 lessen van 45 minuten of 10 lessen van 1u30: 968 €
 • Cycli van 30 lessen van 45 minuten of 15 lessen van 1u30: 1270,5 €

Het materiaal voor onze cursussen, waarvan een groot deel toegankelijk is via ons onlineplatform, is inbegrepen in onze prijzen.

Zomer 2020 – Stages Nederlands van een week voor jongeren van 10 tot 16 jaar

Ben je op zoek naar een zomerstage zodat je kind een week vakantie kan gebruiken om vooruitgang te boeken in het Nederlands?

Door zijn Nederlands te verbeteren, bied je je kind de mogelijkheid om:

 • in het Nederlands te communiceren met jongeren van zijn leeftijd
 • te communiceren met onze zorgzame en hulpvaardige leerkrachten
 • te leren spreken in een andere taalkundige en culturele context
 • meer zelfzekerheid en zelfvertrouwen te krijgen.

De Nederlandse Academie organiseert al jaren bijzondere taalkampen tijdens schoolvakanties en biedt een cursusprogramma gebaseerd op een speelse en mondelinge benadering.

Je kind zal niet alleen snel vorderingen maken in het Nederlands en tegelijkertijd het nuttige aan het aangename koppelen, maar het krijgt ook de kans om verrijkende uitwisselingen met andere jongeren te ervaren. De kleine groepen zijn beperkt om maximale interactie tijdens de lessen en een vlot verloop van onze lessen te garanderen, evenals persoonlijke en zorgzame ondersteuning.

Dankzij de verschillende activiteiten aangeboden door onze leerkrachten, die Nederlands als moedertaal spreken en die speciaal hiervoor zijn opgeleid, en de interactie tussen deelnemers, zijn deze taalkampen een uitgelezen kans voor je kinderen om het Nederlands vanuit een positievere hoek te benaderen. Ze zullen snel vooruitgang boeken en de kans krijgen om hun beheersing van het Nederlands aanzienlijk te verbeteren.

De ouders zijn steeds tevreden met de resultaten en de kwaliteit van de cursussen, waardoor velen deze ervaring maar al te graag willen herhalen. Ze zorgen eveneens voor vertrouwen en een speciale affiniteit bij de jonge deelnemers met het Nederlands, zelfs buiten het kader van onze school.

Onze juniorstages zijn ook op afstand beschikbaar via ons platform Nedaca@Home.

Hoe ziet een zomerstage voor jongeren eruit?

Een typische stagedag verloopt als volgt:

 • Onthaal vanaf 9.00u
 • 10.00u tot 12.00u: lessen Nederlands in minigroepen
 • 12.00u tot 12.30u: luistervaardigheid
 • Lunch en ontspanning
 • 14.00u tot 16.00u: lessen Nederlands in minigroepen
 • Opvang tot 17.00u

Hoewel onze stages beperkt zijn tot schoolvakanties, zijn onze privélessen het hele jaar door toegankelijk. Aarzel niet om de data van onze volgende cursussen voor jongeren te raadplegen!

Cyclusdata

6/7 tot 10/7
13/7 tot 17/7
20/7 tot 24/7
27/7 tot 31/7
3/8 tot 7/8
10/8 tot 14/8
17/8 tot 21/8
24/8 tot 28/8

Wil je meer informatie over het verloop van onze cursussen en onze pedagogie voor kinderen of gewoon de inschrijfmogelijkheden voor een hierboven vermelde cyclus bekijken? Aarzel dan niet om ons inschrijfformulier in te vullen door alvast een cyclusdatum te kiezen voor de cursus Nederlands voor je kind. Je kan ook direct contact met ons opnemen.

Wil je zelf ook een opleiding volgen op onze school of cursussen vinden die meer aangepast zijn aan jongeren vanaf 16 jaar? Lees meer over onze formules voor dagcursussen en het complete aanbod van onze taalcursussen.

Overzicht van onze andere cursusformules: