Krijg een volledige taalimmersie dankzij onze residentiële taalcursussen

Wil je graag Nederlands leren, ver van de alledaagse wereld? Wil je het nuttige met het aangename combineren in een prachtige omgeving? Dat kan! We dompelen je één week lang onder in het Nederlands, middenin de rustgevende natuur.

Wat heeft deze residentiële cursus Nederlands te bieden?

1. Een unieke ervaring met maximaal resultaat

In de eerste plaats geven we je een onvergetelijke en unieke ervaring. Je leert Nederlands in een prachtige omgeving, door middel van intensieve theorie-lessen en praktische spraakoefeningen. Onze ervaren docenten begeleiden je niet alleen tijdens les, maar ook gedurende de lunch en de verschillende activiteiten. Zo garanderen we maximale omkadering en een volledige onderdompeling. Je haalt dus echt het maximale uit je taalstudie. 

2. Residentiële cursussen die perfect aansluiten bij je wensen

Naast algemenere cursussen organiseren we ook specifieke themaweken voor verschillende sectoren: medisch, juridisch, horeca, commercieel, financieel, etc. We brengen graag samen je specifieke noden in kaart en stemmen onze cursus daar perfect op af.

3. Leuke activiteiten in de natuur

Een van de grootste troeven van onze residentiële cursus is de prachtige omgeving. Die gaan we dan ook verkennen aan de hand van een aantal leuke activiteiten waarbij je het Nederlands gebruikt. Wat die activiteiten precies zijn? Dat houden we nog even een verrassing!

4. Een gevarieerd programma

 • 08u30 tot 09u30: ontbijt samen met de docenten
 • 09u30 tot 12u30: lessen Nederlands in kleine groepen, aan de hand van onze forcingmethode
 • 12u30 tot 13u30: lunch in het Nederlands, met de docenten
 • 13u30 tot 14u00: luisteroefening
 • 14u00 tot 17u00: lessen Nederlands, animatiesessies en mondelinge oefeningen
 • 17u30 tot 19u30: studie (herhaling en voorbereiding voor de komende dagen) en ontspanning
 • 19u30: avondmaal met de leerkracht, gevolgd door de avondactiviteit

Nederlands leren op een prachtige locatie

Onze residentiële cursus vindt plaats in de regio van Les Hautes Fagnes (De Hoge Venen). Dit gebied is al sinds jaar en dag gekend als een toevluchtsoord waar je helemaal tot rust kunt komen.

In deze prachtige omgeving ligt ook het Rurhof-domein, jouw accommodatie gedurende deze taalcursus. Je verdwaalt er nietsvermoedend in een uitgestrekt landschap van wel 150 ha, dat met aandacht voor duurzaamheid met veel liefde wordt verzorgd.

De prachtige natuur, de luxe kamers met privé-badkamer, de driegangenmenu’s en het heerlijke ontbijt maken het tot een waar paradijs. En dat op slechts twee uurtjes van Brussel!

Geschikt voor alle niveaus

Een taalcursus Nederlands op een prachtige locatie dicht bij Brussel, waar zowel beginners als gevorderden van bijleren? Dat kan bij de Nederlandse Academie. Dankzij onze forcingmethode kunnen we de lessen eenvoudig aanpassen aan elk niveau en elke behoefte.

We bieden individuele lessen en groepslessen aan. Zowel particulieren als bedrijven kunnen dus bij ons terecht. Wist je trouwens al dat residentiële taalcursussen 100% fiscaal aftrekbaar zijn voor zelfstandigen en bedrijven? Dit geldt voor zowel residentiële taalcursussen in België als voor cursussen die plaatsvinden in het buitenland.

Geïnteresseerd in onze residentiële cursussen?

Ben jij een particulier, bedrijfsleider of opleidingsverantwoordelijke? Neem dan gerust een contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We stemmen onze cursus graag af op jouw noden. Bel ons op het nummer 02/218.47.07 of stuur ons een e-mail via info@nedaca.be.

Onze Conversatietafels

Wil u eens proeven van een andere aanpak dan onze klassieke lessen Nederlands? Of wilt u uw kennis van het Nederlands liever gewoon wat onderhouden? Dan hebben wij de geschikte formule voor u!   Neem nu voor een prikje deel aan onze ‘conversatietafels’ ! Deze worden dagelijks aangeboden door een hecht team van creatieve en gemotiveerde leerkrachten. Onze conversatietafels gaan 7 dagen op 7 door en worden telkens op originele wijze rond een specifiek thema ingekleed.   Van zodra u een van de passen voor de conversatietafels hebt aangekocht, kan u geheel op eigen ritme deelnemen. Wanneer u wilt én zoveel u maar wilt! De conversatiesessies zijn toegankelijk vanaf taalniveau A2 en bestaan verder uit een mix van alle niveaus. Het doel van de conversatietafels is om de verworven competenties rechtstreeks toe te passen doorheen een brede waaier aan thema’s. Dit in onderlinge samenwerking met de andere cursisten en onder begeleiding van een ervaren leerkracht. In tegenstelling tot onze andere aangeboden cursussen is het bij de conversatietafels écht de bedoeling om de Nederlandse taal in de praktijk te gebruiken.   Beginnelingen worden sterk aangeraden om zich eerst in te schrijven voor een van onze lesformules maar worden wel van harte uitgenodigd om nadien deel te nemen aan onze conversatietafels!

De formule:

 • De sessies vinden elke dag plaats, 7 dagen op 7
 • Gunstigere tarieven voor studenten die meerdere maanden volgen
 • Kleine groepen
 • Onder het toeziend oog van één van onze leerkrachten

Kids & Teens

1. Zomer 2019- KINDEREN: Leer Nederlands samen met je vrienden gedurende een stage van één week (van 7 tot 13 jaar)

Gaan de lessen Nederlands een beetje te snel voor je op school? Zou je graag Nederlands willen leren met je vrienden? Wat denk je ervan om je Nederlands spelenderwijze te verbeteren met je vrienden tijdens de schoolvakanties? Op een intensieve manier met een leraar die je de hele dag bijstaat?

Verzamel 5 of 6 vrienden en vorm zo samen een groepje. Op een interactieve manier en in een familiaal kader zullen wij samen heel de dag Nederlands leren : van 9 tot 16uur.

  • Les van maandag tot vrijdag van 9 tot 16uur
  • Van 7 tot 13 jaar
 • Prijs voor één week (alles inbegrepen) : 300€ (incl. BTW) op basis van een groepje van 6 studenten

2. Zomer 2019- TIENERS: Dompel jezelf helemaal onder in onze intensieve cursus Nederlands gedurende één of twee weken (van 14 tot 17 jaar)

Verloop van de dag :

09:30-12:30 uur: Nederlandse les in kleine groepjes van 3 tot 6 personen

12:30-13:30 uur: Lunch in het Nederlands met een leerkracht. Vergeet jouw picknick niet mee te brengen!

13:30-14:00 uur: Luisteroefening

14:00-15:00 uur: Nederlandse les in kleine groepjes van 3 tot 6 personen

15:15-17:30 uur: Gevarieerde animaties om je praktische kennis van het Nederlands te verbeteren: gezelschapspelletjes, rollenspelletjes, culturele bezoeken en debatten (in grotere groepen, met een leraar)

+ ongeveer 1 uur: Huiswerk. Herhaling van de opgedane kennis en voorbereiding voor de volgende dag.

Prijs: 499€ (BTW incl.) voor één week of 998€ (incl. BTW) voor de volledige periode van twee weken

Data: van 1/7 tot 12/7, van 15/7 tot 26/7, van 29/7 tot 9/8, van 12/8 tot 23/8 en van 26/8 tot 30/8.

Schrijf je meteen in

Enfants_Immersion

3. Privélessen

Heb je moeite met de Nederlandse taal? Of heb je al een goede kennis van het Nederlands, maar wil je die toch nog verbeteren? Wil je je voorbereiden op een belangrijk examen (bijvoorbeeld een herexamen, het hoger onderwijs of een toegangsexamen)? Of heb je andere zorgen omtrent het Nederlands? Hiervoor dienen onze privécursussen.

Een week intensieve privélessen

Gedurende de vakantie volg je één week individuele lessen op maat. Deze lessen zijn op jouw specifieke doelstellingen gericht alsook op jouw niveau en leerritme.

 • 484€ per lesweek
 • 1u30 privéles per dag

Wekelijkse privélessen

Je kan ook kiezen voor een langdurige privécursus. Dat zijn 30 lessen die je kunt inplannen wanneer je maar wilt, één of twee keer per week en dat op het uur dat jou het best uitkomt. Iedere les duurt 45 minuten en is gericht op je specifieke noden en doelstellingen.

 • Lessenpakket van 10 lessen van 45 minuten of 5 lessen van 1u30: 484€
 • Lessenpakket van 20 lessen van 45 minuten of 10 lessen van 1u30: 968€
 • Lessenpakket van 30 lessen van 45 minuten of 15 lessen van 1u30: 1270,50€
 • Cursusmateriaal inclusief

Het is mogelijk om een les zonder bijkomende kosten te annuleren op voorwaarde dat er 24 uur op voorhand wordt verwittigd.

 

Schrijf je meteen in

Zaterdagcursus: een intensieve taalcursus Nederlands in het weekend

Wil je Nederlands leren? Dan is de Nederlandse Academie de perfecte keuze. Tijdens onze intensieve taalcursus combineren we plezier en efficiëntie en studeer je op je eigen tempo.

Waaruit bestaat onze intensieve taalcursus Nederlands op zaterdag?

Elke zaterdagochtend doen we tijdens de les twee uur aan een stuk verschillende soorten oefeningen. Deze taallessen bestaan uit zowel een theorie- als een praktijkgedeelte en zijn zeer intensief. Daardoor kunnen we een optimaal resultaat behalen op korte tijd.

Fase 1 van onze cursus – Onze unieke methode: de forcing

In de eerste fase van een les van twee uur passen we onze forcingmethode toe. Deze methode werd meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld en er is inmiddels meer dan voldoende bewijs dat de forcing zeer positieve resultaten oplevert. Dankzij deze methode worden onze studenten zeer snel beter in lezen en mondelinge vaardigheden. Ze onthouden en vergroten hun woordenschat ook gemakkelijker.

We gieten onze grammaticalessen bijvoorbeeld om in de vorm van mondelinge oefeningen. Door een gevarieerde en leuke aanpak qua vocabulaire en grammatica zal je de steeds terugkerende structuren van het Nederlands in recordtijd onthouden.

Fase 2 van onze cursus – een praktische en verbale benadering

In deze tweede fase van de cursus leren we de taal op een meer praktische en verbale manier. Je oefent je luistervaardigheid, verrijkt je vocabulaire en leert de grammaticale structuren voldoende begrijpen om zonder problemen van gespreksonderwerp te wisselen.

Je debatteert en doet rollenspellen met verschillende scenario’s uit het dagelijkse en professionele leven. Zo breng je je nieuwe kennis van het Nederlands meteen in de praktijk, zonder dat je diep na moet denken over structuren. Het spreken van het Nederlands zal al snel vanzelfsprekend worden.

Waarom kies je best voor de Nederlandse Academie?

Een zeer complete lesvorm: cursus + conversatietafels

Als de les voorbij is kun je de nieuwe kennis meteen gebruiken. Je kan namelijk elke dag gratis deelnemen aan onze conversatietafels. Bij de Nederlandse Academie vinden we dat gemotiveerde studenten de kans moeten krijgen om voldoende te oefenen. De onderwerpen worden door de deelnemers aangereikt en door onze creatieve docenten vertaald naar interessante gespreksstof! Onze docenten reiken verschillende onderwerpen aan tijdens elke sessie, praten mee en corrigeren je waar nodig.

Leren op eigen ritme

Heb je een keer geen tijd om deel te nemen aan de conversatietafels? Dan is dat ook geen probleem. Je kan zelf kiezen wanneer je deelneemt en hoeveel tijd je wil besteden aan het oefenen. De zaterdagcursus is dus eigenlijk een taalcursus Nederlands “à la carte”. 

Geschikt voor alle niveaus

Een taalcursus Nederlands in Brussel waar zowel beginners als gevorderden van bijleren? Dat kan bij de Nederlandse Academie. Dankzij onze forcingmethode kunnen we de lessen eenvoudig aanpassen aan elk niveau.

Ervaren en bekwame docenten

We bieden al meer dan 35 jaar intensieve taalcursussen Nederlands aan in Brussel. Onze ervaren en gespecialiseerde docenten geven les in kleine groepjes en passen de forcingmethode perfect toe.

Een aantrekkelijke prijs

We bieden een goede, intensieve en gevarieerde taalcursus aan voor een zeer zachte prijs. Als je de kosten van 2 of 4 maanden cursus deelt door de sessies waaraan je kan deelnemen zal je zelf al snel concluderen dat de prijs per sessie erg laag is.

Avondcursus

Snel Nederlands leren? Dat doe je met deze intensieve avondcursus!

Nederlands leren wanneer het jou uitkomt? Dat kan bij de Nederlandse Academie! Speciaal voor iedereen die overdag weinig tijd heeft, bieden wij praktische en intensieve avondcursussen aan. In kleine groepjes leer je snel de Nederlandse taal spreken en schrijven.

nederlandse-academie

Wat houdt de avondcursus in?

Onze interactieve avondcursus bestaat uit 16 intensieve lessen Nederlands, verspreid over een periode van 4 maanden. Om je zo goed mogelijk te begeleiden met voldoende aandacht voor je vragen, werken we enkel met kleine groepen van maximaal 6 personen. Of je nu een beginner bent of al een aardig woordje Nederlands spreekt, je kunt er zeker van zijn dat je in een groep terechtkomt waarbij iedereen hetzelfde niveau heeft.

Extra oefening dankzij onze conversatietafels

Wil je graag nog wat meer oefenen? Dan hebben we goed nieuws. Je bent tijdens de vier maanden namelijk ook van harte welkom om aan te schuiven bij onze conversatietafels, bijvoorbeeld op dagen dat er geen les is. Een unieke manier om je verworven kennis in praktijk toe te passen en intensief te oefenen. Er is elke dag een docent aanwezig om je te helpen!

Deze conversatietafels vinden plaats van maandag tot en met donderdag, van 18u tot 19u30. Op vrijdag kan je deelnemen tussen 15u30 en 17u. Liever in het weekend? Geen probleem: schuif dan aan tussen 10u30 en 12u (zelfs op zondag).

Leer snel door Nederlands te spreken

Op het moment dat je onze school binnenstapt, hoor je voortdurend Nederlands om je heen. Het is dan ook de voertaal bij de Nederlandse Academie. Dat lijkt misschien moeilijk in het begin, maar je zal al snel merken dat het de perfecte manier is om een taal snel onder de knie te krijgen. Alleen door de taal veel te horen en te gebruiken, haal je het maximale uit je lessen. Deze methode noemen we ‘onderdompeling’. Wees gerust: uiteraard helpen en begeleiden we je van begin tot eind, zodat je niet achteropraakt.

Ook Nederlands leren met deze intensieve avondcursus?

Snel Nederlands leren op een voor jou geschikt moment? Volg dan een van de avondcursussen aan de Nederlandse Academie in Brussel. In een 100% Nederlandstalige omgeving word je al snel tweetalig!

 

Intensieve dagcursus: op één of 2 weken

Leer Nederlands in recordtempo met onze intensieve dagcursus

Wat is de dagcursus?

Kies je voor onze dagcursus? Dan volg je een intensief programma van 1 of 2 weken, waarin je uitsluitend Nederlands spreekt dankzij onze forcing-methode. Dit houdt in dat er niet alleen tijdens de les Nederlands wordt gesproken, maar ook tijdens de lunch, de animaties en aan de gesprekstafels. Onze studenten moeten zich steeds voorbereiden op de volgende lesdag, dus ook thuis verwachten we de nodige inzet. Dat is nodig als je binnen slechts 2 weken een goed mondje Nederlands wil spreken. Ben jij een gemotiveerde student die het Nederlands snel onder de knie wil krijgen? Dan is dit de perfecte formule voor jou!

Hoe ziet een doorsnee cursusdag eruit?

 • 9u30 tot 12u30: Nederlandse les in kleine groepjes van 3 tot 6 cursisten
 • 12u30 tot 13u30: Lunch in het Nederlands, met een begeleider. Vergeet dus geen eten mee te brengen!
 • 13u30 tot 14u00: Luisteroefening
 • 14u00 tot 15u00: Nederlandse les in kleine groepjes van 3 tot 6 cursisten
 • 15u00 tot 17u30: Gevarieerde animatie met de nadruk op het oefenen van de taal (met begeleider)
 • 17u30 tot 19u30: Herhaling van de opgedane kennis en voorbereiding voor de komende dag

Wil je dat de cursus meer op jouw wensen gericht is? Dan kunnen we de animatie in de namiddag vervangen door privécursussen op maat van jouw specifieke noden. Kies dan voor onze premium formule!

Ben jij klaar om Nederlands te leren met deze snelcursus?

Wil je in recordtempo beter Nederlands leren spreken en je kennis van de taal naar een hoger niveau tillen? Dan is deze cursus perfect voor jou. Tijdens deze twee weken zal je Nederlands aanzienlijk verbeteren. Na afloop zal je versteld staan van je vooruitgang! Liever Nederlands leren op een andere manier? Ook dat kan. In ons ruime aanbod vind je zeker een cursus die bij je past. Lessen volgen bij de Nederlandse Academie is dé weg naar tweetaligheid!

Bedrijfscursus

Taallessen voor uw onderneming? Ontdek onze bedrijfscursus!

Door de toenemende globalisering wordt meertaligheid een steeds grotere troef voor bedrijven. Sterker nog: in sommige ondernemingen is het een absolute must. Heeft jouw bedrijf baat bij een boeiende en professionele taalcursus? Vertrouw dan op de Nederlandse Academie. We hebben jarenlange ervaring met het geven van taallessen aan bedrijven, van groot tot klein en van de private tot de publieke sector.

 

 

nederlands-leren

Waaruit bestaat onze bedrijfscursus?

We bieden een lespakket van 30 uur aan om mee te starten. We zorgen voor een maximale omkadering, nauwgezette opvolging en kiezen lesmateriaal dat relevant is voor de sector waarin jouw bedrijf actief is.

De lessen plan je zelf naar wens in. Het kan gaan over lessen met 1 student of lessen in groep, zowel bij ons in de Nederlandse Academie of bij jou in het bedrijf. Alles is mogelijk! Deze cursus op maat is helemaal gericht op jouw professionele behoeften.

Download de brochure voor meer informatie over ons bedrijfscursus en onze lesmethode:

Nauwe samenwerking staat voorop

Bij de Nederlandse Academie hechten we veel waarde aan een nauwe samenwerking. We houden steeds contact met de opleidingsverantwoordelijke van je bedrijf. Dankzij ons nieuwe CRM-systeem kan hij of zij de vooruitgang, motivatie en aanwezigheid van de student(en) op de voet volgen na elke les.

Elke week een uitgebreid rapport

Als bedrijfsleider of opleidingsverantwoordelijke wil je natuurlijk dat je medewerkers de nodige inzet tonen tijdens de taalcursus. Hoewel je dit zelf nauwgezet kan volgen in het CRM-systeem, voorzien we ook een wekelijks rapport. In dit rapport noteren we hun aanwezigheid en beoordelen we elke student op 3 vlakken:

 1. Stiptheid
 2. Betrokkenheid
 3. Voorbereiding

De opleidingsverantwoordelijke ontvangt het rapport elke week per e-mail.

Op weg naar een meertalige toekomst?

Wil jij je bedrijf en werknemers klaarstomen voor de toekomst van uw bedrijf? Vraag dan nu een offerte op maat. Neem telefonisch contact met ons op via 02/218.47.07 of stuur ons een e-mail op info@nedaca.be