Wil je Nederlands leren? Dan is de Nederlandse Academie de perfecte keuze. Tijdens onze intensieve taalcursus combineren we plezier en efficiëntie en studeer je op je eigen tempo.

Waaruit bestaat onze intensieve taalcursus Nederlands op zaterdag?

Elke zaterdagochtend doen we tijdens de les twee uur aan een stuk verschillende soorten oefeningen. Deze taallessen bestaan uit zowel een theorie- als een praktijkgedeelte en zijn zeer intensief. Daardoor kunnen we een optimaal resultaat behalen op korte tijd.

Fase 1 van onze cursus – Onze unieke methode: de forcing

In de eerste fase van een les van twee uur passen we onze forcingmethode toe. Deze methode werd meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld en er is inmiddels meer dan voldoende bewijs dat de forcing zeer positieve resultaten oplevert. Dankzij deze methode worden onze studenten zeer snel beter in lezen en mondelinge vaardigheden. Ze onthouden en vergroten hun woordenschat ook gemakkelijker.

We gieten onze grammaticalessen bijvoorbeeld om in de vorm van mondelinge oefeningen. Door een gevarieerde en leuke aanpak qua vocabulaire en grammatica zal je de steeds terugkerende structuren van het Nederlands in recordtijd onthouden.

Fase 2 van onze cursus – een praktische en verbale benadering

In deze tweede fase van de cursus leren we de taal op een meer praktische en verbale manier. Je oefent je luistervaardigheid, verrijkt je vocabulaire en leert de grammaticale structuren voldoende begrijpen om zonder problemen van gespreksonderwerp te wisselen.

Je debatteert en doet rollenspellen met verschillende scenario’s uit het dagelijkse en professionele leven. Zo breng je je nieuwe kennis van het Nederlands meteen in de praktijk, zonder dat je diep na moet denken over structuren. Het spreken van het Nederlands zal al snel vanzelfsprekend worden.

Waarom kies je best voor de Nederlandse Academie?

Een zeer complete lesvorm: cursus + conversatietafels

Als de les voorbij is kun je de nieuwe kennis meteen gebruiken. Je kan namelijk elke dag gratis deelnemen aan onze conversatietafels. Bij de Nederlandse Academie vinden we dat gemotiveerde studenten de kans moeten krijgen om voldoende te oefenen. De onderwerpen worden door de deelnemers aangereikt en door onze creatieve docenten vertaald naar interessante gespreksstof! Onze docenten reiken verschillende onderwerpen aan tijdens elke sessie, praten mee en corrigeren je waar nodig.

Leren op eigen ritme

Heb je een keer geen tijd om deel te nemen aan de conversatietafels? Dan is dat ook geen probleem. Je kan zelf kiezen wanneer je deelneemt en hoeveel tijd je wil besteden aan het oefenen. De zaterdagcursus is dus eigenlijk een taalcursus Nederlands “à la carte”. 

Geschikt voor alle niveaus

Een taalcursus Nederlands in Brussel waar zowel beginners als gevorderden van bijleren? Dat kan bij de Nederlandse Academie. Dankzij onze forcingmethode kunnen we de lessen eenvoudig aanpassen aan elk niveau.

Ervaren en bekwame docenten

We bieden al meer dan 35 jaar intensieve taalcursussen Nederlands aan in Brussel. Onze ervaren en gespecialiseerde docenten geven les in kleine groepjes en passen de forcingmethode perfect toe.

Een aantrekkelijke prijs

We bieden een goede, intensieve en gevarieerde taalcursus aan voor een zeer zachte prijs. Als je de kosten van 2 of 4 maanden cursus deelt door de sessies waaraan je kan deelnemen zal je zelf al snel concluderen dat de prijs per sessie erg laag is.